Praktisk Info

 

Egenerklæring

Før du kan klatre i parken vår må du fylle ut og levere egenerklæring. Det anbefales at dette gjøres på nettet før man ankommer - da sparer du tid. Egenerklæringen gjelder for hele sesongen. Spar tid og fyll ut her - Klikk her -

Alle som bruker klatreparken må også gjøre seg kjent med reglene vi har i klatreparken - Klikk her -

Grupper kan ha én ansvarlig som fyller ut for hele gruppen.

Høydekrav

Klatreløypene er gradert med farger som i et alpinanlegg. Graderingene er (fra enklest til vanskeligst): Barne- og øvelseløype, grønn, blå, lilla, rød og svart. Per idag har vi ingen svarte løyper men vær forberedt! Merk at barneløypene er designet for barn fra 3-6 år, med andre ord kan de være vanskelige å forsere for store barn og voksne på grunn av størrelsen. Løypene har ellers minimum høydekrav som følger:

Barneløype: (ingen) Øvelseløype: Over 115 cm. Grønn: Over 115 cm. Grønn +: Over 115 cm. Blå: Over 115 cm. Lilla: Over 140 cm. Rød: 140 cm

Sikkerhet og opplæring

Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. Alle brukere må bruke parkens eget sikkerhetsutstyr. Merk at det ikke er tillatt å bruke privat sikkerhetsutstyr eller å klatre i parken utenom åpningstidene. Det er absolutt forbudt å klatre uten sikkerhetsutstyr!

Vi i Gjøvik Klatrepark jobber kontinuerlig for å forbedre oss. Alle aktiviteter er kvalitetssikret gjennom våre rutiner, prosedyrer og internkontroll. Klatreapparatene kontrolleres årlig og er godkjent av Statens Jernbanetilsyn.  Vi setter stor pris på tilbakemelding dersom det skulle være noe å utsette på opplevelsen hos oss!

Vær og bekledning

Klatring er fysisk, regn med å bli varm! Vi anbefaler treningstøy eller lett turtøy, og joggesko eller tursko med god såle (ikke for grov). Ved vind og/eller regn anbefaler vi en vind- og vanntett jakke som du kan ta av deg når du blir varm. Det er ikke noe problem å klatre i vanlig regnvær. Vær obs på at det kan være kvae i trærne, spesielt grantrær. Vær også forsiktig med klær som har løse snorer eller lignende (f.eks. hettegensere), de kan sette seg fast mens du klatrer.

Bruk gjerne hansker når du klatrer, det gir ofte bedre grep. De bør helst ikke være for tykke, bruk helst tynne ski- eller arbeidshansker e.l. Dersom du skulle glemme eller ikke har hansker, selger vi dette i klatreparken.

Parken holder i utgangspunktet åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan deler av parken måtte stenges til været bedres. Følg med på Facebook for oppdateringer. Uforutsett driftsstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

Mat og drikke

Det er en kafé i tilknytning til klatreparken som serverer varme og kalde retter. Merk at kaféen har åpningstider som kan avvike fra parkens åpningstider. I tillegg serverer vi et lite utvalg av kalde og varme drikker, is og noe ekstra i resepsjonen. Ta gjerne med egen matpakke og drikke.

Andre spørsmål? Ta kontakt med oss - trykk her -