Løyper og zip-lines

Gjøvik Klatrepark består i dag av 2 opplæringsløyper, en barneløype, + 4 løyper med forskjellig vanskelighetsgrad samt en lengre zip-line. Den grønne løypa er den letteste og den røde er mest utfordrende. Alle får instruksjon og opplæring i opplæringsløypene før de slipper ut i de vanlige løypene. Det kan være lurt å starte på de letteste løypene (grønn), og deretter følge økende vanskelighetsgrad.

Gjøvik Klatrepark utvidet med en ny grønn + løype våren 2019. 

 
 

opplæringsløyper

Vi har to opplæringsløyper som alle parkens brukere skal igjennom som en del av sikkerhetsopplæringen før de får slippe til i de vanlige løypene. 

Løypene er ca 150 cm over bakken og er tilgjengelig for alle.

 

Barneløypa - Råtass

Barneløypa er perfekt for de minste, hvor de voksne kan gå ved siden av løypa mes barna klatrer. Løypa går ca 0,5-1 m over bakken. Alle kan klatre her, men siden løypa er laget for barn i 3-6 års alderen kan det være krevende for store barn og voksne å komme seg gjennom noen av elementene. Den er 126m lang og består av 17 elementer og to zip-liner.

 

Grønn løype

Grønn løype er den letteste av de vanlige løypene og går ca 3 m over bakken. Alle over 115 cm kan klatre her. Løypa er 100m lang og består av 13 elementer og avslutter med en zip-line. 

 

blå Løype

Blå løype er neste utfordring. Den går nærmere 5 m over bakken, er 138m lang og består av 14 elementer og en zip-line. Den blå løypa er litt vanskeligere enn den grønne løypen men overkommelig for de fleste.

 

Lilla løype

Blå+ begynner å bli litt mer spenstig, løypa går høyere og har enda mer krevende elementer. Den er 168m lang, består av 15 elementer og avsluttes med en zip-line. Løypa går 5-7.5 meter over bakken og her begynner det å bli luftig!

 

Rød løype

Den mest krevende løypa enn så lenge er rød og går 10 meter over bakken. Her får man både god utsikt og mulighet til å utfordre seg selv med teknisk krevende elementer. Løypa er 141m lang og har 18 elementer.

 

Zip-Line

Greit, de har en lengre zip-line på Helgøya, men vår er ikke dårlig den heller!

Med en lengde på nesten 240 meter "flyr" du over hele Øverby Idrettspark. Zip-linen er en naturlig avslutning på den røde løypa, men du kan også ta den direkte, uten å gå via den røde løypa. NB! du må være minimum 50kg for å ta denne.